Topic Creator

Nely Kroitor

Cum sa scapi de sobolani, soareci si alte rozatoare

Șoarecii, șobolanii și alte rozătoare se simt foarte bine în subsolurile și apartamentele din clădirile înalte. Șoarecii sunt excelenți cățărători, pot urca un perete abrupt fără prea mult efort și nu este o sarcină ușoară să scăpăm de ei.

Dezinfectorii primesc adesea plângeri de la locuitorii clădirilor înalte: "Avem șobolani care ne trec pe sub picioare (sau peste cap)!". Se pare că în casele noastre cu panouri există un loc de locuit pentru șobolani - acestea sunt găuri goale în plăcile de pardoseală.

Pentru informarea dumneavoastră, șoarecii sunt numiți rozătoare nu din cauza apetitului lor excesiv, ci pentru că dinții lor cresc în mod constant și trebuie să și-i ascută în permanență pentru a face acest lucru. Șoarecii și șobolanii pot mesteca cu ușurință țevile de plumb și blocurile de zgură.

Un rozător de orice mărime își poate întinde corpul și este capabil să intre într-o gaură, a cărei dimensiune poate ajunge până la o monedă de cinci penny. Acest lucru ridică o întrebare serioasă: cum sa scapi de soareci?

Șobolanii și șoarecii nu sunt doar dezgustători, ci și nesănătoși. Prezența lor în casa dumneavoastră poate provoca peste 30 de tipuri de boli. Cum ar fi febra hemoragică, difteria și tuberculoza, precum și boli de piele. Nu trebuie să fiți mușcat de un rozător, este suficient să mâncați alimente care au fost atinse de un șobolan sau de un șoarece pentru a vă infecta. Ce ar trebui să faceți dacă aveți vecini neplăcuți în apartament sau casă?

Din fericire, modalități cum sa scapi de sobolani și șoareci, omenirea a găsit destul de multe:

  1. Încercați remedii populare sau produse chimice de uz casnic.
  2. O metodă care vine din adâncul secolelor - cu ajutorul unei pisici prinzătoare de șobolani. Din păcate, el va prinde șoareci și șobolani în cazul în care îl supuneți unei diete stricte.
  3. Plasați capcane obișnuite pentru șoareci și capcane pentru șobolani. Acestea sunt destul de eficiente, dar încurcă sub picioare, iar rozătoarele au devenit de mult timp mai inteligente și mai obraznice.
  4. Persoanele mai în vârstă știu că șobolanii și șoarecii nu se înmulțesc într-o casă construită pe locul unui incendiu timp de mai mulți ani. Există o explicație științifică pentru acest lucru. Pentru că după un incendiu există cenușă, iar cenușa are o reacție alcalină. Știm că rozătoarele "merg desculțe" - trebuie să lingă în mod constant cenușa de pe picioare. Cenușa irită labele și gura rozătoarelor, așa că acestea preferă să nu se instaleze în astfel de încăperi. În acest scop, umpleți podelele din pivnița uscată și din interiorul clădirilor din curte cu cenușă fină de lemn răcită, câte o găleată la o suprafață de 5 m2. După această mică lucrare, rozătoarele pleacă în câteva zile. Minusul acestui mijloc de a scăpa de șobolani și șoareci este că este murdar în sensul propriu al cuvântului, mai ales atunci când "coada" va împrăștia cenușa în toată casa.
  5. Există momente în care este necesar să ne ocupăm de un rozător care evită inteligent capcana și nu încearcă momeala otrăvită. Prin urmare, se sugerează o altă metodă. Pregătim un amestec uscat de făină de grâu și gips de construcție în proporție de 1:1. Momeala se toarnă într-o farfurie în cantitate de 1/2 cană pentru un individ (pentru un șobolan). Un recipient cu apă pentru băut este plasat în apropiere. Atunci când șobolanul sau șoarecele mănâncă momeala și o bea cu apă, amestecul se solidifică în stomacul său timp de cinci minute și rozătorul moare. Momeala are un miros familiar și nu este suspectă.
  6. În prezent, cea mai sigură și fiabilă modalitate de a scăpa de rozătoare este un repelent cu ultrasunete, a cărui activitate se bazează pe producerea unui impuls electromagnetic care perturbă ritmul și condițiile activității lor vitale, provocând teamă. Combaterea șoarecilor și a altor rozătoare cu ajutorul repelitorilor cu ultrasunete este inofensivă pentru oameni și animale de companie - acesta este un avantaj incontestabil al acestor dispozitive.
Posted in Other on March 14 at 02:30 PM

Comments (0)

No login