Таємнича зоря у серці Чумацького Шляху може бути з іншої галактики

Таємнича зоря, розташована у самому центрі нашого Чумацького Шляху, цілком може походити з іншої галактики, як показують нові дослідження. Зоря відома як S-зоря, і вона є частиною рою зір, знайдених поблизу Стрільця А*, надмасивної чорної діри нашої галактики, розповідають OstanniPodii.com.


Ці S-зорі розташовані в області простору навколо надмасивної чорної діри, яка вважається занадто екстремальною та хаотичною, щоб уможливити будь-яке нове зореутворення. Тому часто вважається, що зорі, знайдені в цій області простору, прийшли звідкись з іншого місця галактики. У цьому випадку група дослідників вважає, що загадкова зоря S0-6, можливо, навіть походить з іншої галактики.

S0-6 - це, звичайно, лише одна з кількох загадкових зір, знайдених поблизу центру Чумацького Шляху, і астрономи вже давно ламають голову над тим, звідки ці зорі взялися та як вони виживають у безладному просторі навколо чорних дір на кшталт Стрільця A*. Дослідники провели вісім довгих років, вивчаючи S0-6, записуючи її траєкторію, швидкість і навіть знайшовши прискорення, яке підтверджує її орбіту навколо нашої надмасивної чорної діри.

Використовуючи ретельний аналіз світла, яке вона випромінює, дослідники змогли визначити, що ця загадкова зоря Чумацького Шляху походить не звідси. Натомість, її хімічний склад відповідає хімічному складу зір, знайдених за межами Чумацького Шляху в той самий період часу - приблизно 10 мільярдів років тому.

Немає нічого дивного чи несподіваного у тому, що в центрі нашої галактики блукає зоря, яка не належить до Чумацького Шляху. Зрештою, Чумацький Шлях існує вже понад 13 мільярдів років, і за цей час галактика поглинула немало інших, менших галактик і продовжує робити це донині. Астрономи вважають, що колись у майбутньому наша галактика Чумацький Шлях зустрінеться з галактикою Андромеди, і це закінчиться їхнім злиттям.

Дослідники кажуть, що вони сподіваються розгадати справжнє походження таємничої зорі S0-6 і що майбутній аналіз надасть більше інформації.

Статтю про це відкриття можна знайти в Proceedings of the Japan Academy, Series B.
 
Posted in Other on December 12 at 10:30 AM

Comments (0)

No login